VM-KVALAT!!!

IMG_5636

It’s official, VM-klar!!!

Jag ska ta detta från början. Efter en dryg vecka i St Moritz (och några enstaka träningspass pga av en liten förkylning) letade vi upp en ny tävling för att ge VM-kvalgränsen ett nytt försök. Jag och Charlotta Fougberg hittade ett lopp i Belgien och tog oss dit i fredags förra veckan från St. Moritz; bil-tåg-tåg-tåg-flyg-flyg-tåg-tåg-bil för att tillslut nå Ninove, Belgien. Det skulle bli ett bra startfält visste vi, lagom många löpare med tider runt VM-kvalgränsen.

Så blev det lördag, tävlingsdag. Efter en femtio minuters försening kunde vi starta, och det blev ett perfekt lopp för mig! Hade en löpare framför mig som jag kunde ta rygg på. Kunde släppa fokus på varvtider och springa på ostört bakom i ett bra tempo. När jag kände att hon tappade farten gick jag om, knaprade in på Lotta som var en bit framför och sedan avsluta med lite jävla anamma. Sista 300m kom jag att tänka på Aftonbladets artikel där de uppskattat svenska friidrottares chans att kvala till VM. Min chans var 25%. ”För tusan heller, här är det 100% chans!” tänkte jag sista varvet. Sååå, jag får väl tacka för den taggnings-artikeln!

Kom i mål på 9.40,21. Ca fyra sekunder under kvalgränsen. Känns overkligt att VM blir nästa!

Här, här och här finns det mer att läsa. Och en längre artikel här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>