På plats i Afrika

Från tidigare i veckan:

I’m here! Känns som jag nyligen var här, trots att det gått ett år! Och inte är det bara jag som tycker mig känna igen allt, servitören på internetstället konstaterade till och med att jag var tillbaka. Med platsen ”här” menar jag på träningsläger i Dullstroom, vilket börjar bli lite av en tradition under jul och nyår. Den lilla byn ligger knappa tre timmar utanför Johannesburg och högsta punkten i byn ligger på 2100 meter över havet. Så det är höghöjdsläger, ja.

Men som sagt, allt är verkligen sig likt. En skillnad som jag i alla fall upptäckt är att det är fler caféer som har anammat det här med att ha gratis wi-fi, och ingen är lyckligare än jag! På träningsläger har man ju så mycket tid att slå ihjäl mellan passen. Dessutom har jag både skoluppsats, jobbärenden, maillistor och jobbsökande att ta tag i. Så jag ska nog inte sitta sysslolös.

Hur som helst har jag inlett de två första dagarna med förkylning (Om jag är förvånad? – Nope). Så hur mycket jag än vänjer mig vid den tunna luften här uppe på hög höjd har jag det ändå lite tungt med andningen just nu. Och eftersom man är andfådd här oavsett om man är frisk eller sjuk, funderar jag på om det inte kommer bli det knepigt det där med att känna när man är frisk… Men det ska nog lösa sig. Man är väl en erfaren sjukling.

Imorgon kommer jag förresten vara frisk.

IMG_7139

Och till sist. Tur att jag laddat upp med hela apoteket så att jag inte blir sjuk…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>