2014 Throwback

IMG_2657

Mäktigaste av allt var årets Finnkamp. Känslan av att vara i grym form kan vara det bästa som finns. Ingen respekt – kan de, så kan jag!

Året är inte slut men jag sitter och skriver min utvärdering för mitt friidrottsår 2014. Det har varit ett år som innehållit allt från hälseneinflammation och motivationsdippar, till tre personliga rekord och riktiga motivationshöjare!

Jag vill minnas det glädjande och lära mig av det tråkiga, för då tror jag att jag på bästa sätt tar med mig vad jag behöver till nästa år. Därför väljer jag att minnas de fyra personliga rekorden jag satte på elva dagar. Det var en häftig känsla. Speciellt efter tre års ”pb-torka”.

Och vad jag har lärt mig i år? Jo, jag har efter ett cirka tio års långt löparliv lärt mig att det är bara jag som känner mig själv bäst. Jag har äntligen insett att om inte jag trivs med hur jag tränar eller om jag inte tycker att träningen är kul, kommer jag aldrig att kunna prestera. När jag mår som bäst presterar jag som bäst. Jag lyckades med mina livs snabbaste tider i slutet av en säsong som utifrån sett hade långt ifrån ett perfekt träningsupplägg. Men jag hade kul, tränade det jag ville träna, sprang alla pass själv, fokuserade på mig själv, och mådde bra. Detta säger något om hur viktigt det är att må bra och ha huvudet med sig.

Så med nya PB:n i ryggen och med huvudet på plats säger jag bara: På’t igen och let’s do it ännu bättre nästa år!

IMG_1710

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>